• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Haberler

Prof. Dr. Ali Hortaçsu’ya Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası

Türkiye’nin yetiştirdiği, evrensel bilgi birikimine katkıda bulunan başarılı bilim insanlarını ödüllendiren Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası, düzenlenen çevrim içi törenle sahibini buldu. 2021 yılına ait ödül, etkin piyasalar, rasyonel beklentiler ve ihale modelleri konularındaki üstün bilimsel katkılarından dolayı Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde Ralph ve Mary Otis Isham Kürsüsü Ekonomi Profesörü olarak görev yapan Ali Hortaçsu'ya verildi.  Koç Üniversitesi’nin başarılı ve öncü bilim insanlarını ödüllendirerek, bilime hizmet etmek amacıyla başlattığı Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası, geçtiğimiz iki sene olduğu gibi bu yıl da çevrim içi düzenlenen törenle takdim edildi. Törende Prof. Dr. Ali Hortaçsu’nun yanı sıra, Prof. Dr. Nur Yalman ve Prof. Dr. Umran İnan da birer konuşma yaptılar.

Seçici Kurul
Prof. Dr. Umran İnan’ın başkanlığında dünyanın önde gelen kurumlarında çalışan 2021 yılı seçici kurulunda, Prof. Dr. Daron Acemoğlu (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü / 2017 Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası sahibi), Prof. Dr. Zeynep Çelik (New Jersey Teknoloji Enstitüsü), Prof. Dr. Filiz Garip (Princeton Üniversitesi / 2019 Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası sahibi), Prof. Dr. Ayşe Çağlar (Viyana Üniversitesi) görev aldı.

Prof. Dr. Ali Hortaçsu Hakkında
Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde Ralph ve Mary Otis Isham Kürsüsü Ekonomi Profesörü olarak görev yapan Ali Hortaçsu, çalışmalarında piyasaların verimliliğinin deneysel yaklaşımlarla değerlendirilmesine odaklanıyor. Bireysel davranışların arkasında yatan tercihleri ve teknoloji parametrelerini öngörmek üzere incelenen mikro seviyedeki detaylı piyasa verilerini kullanan Hortaçsu, öngörülen tercihleri ve teknolojik parametreleri kullanarak ölçütler oluşturmakta ve gözlenen piyasa sonuçlarının verimliliğe ne derece yakın olduğunu inceliyor.

Lisans ve yüksek lisans derecelerini Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden alan Ali Hortaçsu, doktorasını 2001 yılında aynı üniversitede ekonomi alanında tamamladı, Harvard, Northwestern ve Yale Üniversitelerinde misafir doktor öğretim üyesi ve misafir profesör olarak çalıştı. Chicago Üniversitesi’nde halihazırdaki görevinden önce 2001-2006 yılları arasında ekonomi doçenti olarak, ardından da 2006-2014 yılları arasında ekonomi profesörü olarak görev yaptı.

ABD Bilim ve Sanat Akademisi ve Econometric Society üyesi olan Hortaçsu, ABD Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu (NBER) Endüstriyel Organizasyon Programı’nda araştırmacı olarak görev yapıyor. 2006 yılında Alfred P. Sloan Araştırma Bursu’nu kazanan Hortaçsu, ekonomi ve endüstriyel organizasyon alanlarında prestijli akademik dergilerde yayımlanan çok sayıdaki makalesine ek olarak Journal of Political Economy ve RAND Journal of Economics’te editör ve çeşitli akademik yayınlarda yayın kurulu üyesi ve yardımcı editör olarak görev aldı. ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) Ekonomi Paneli’nde de görev yapmış olan Hortaçsu, araştırma projeleriyle aralarında bir NSF CAREER Ödülü’nün de yer aldığı çok sayıda NSF araştırma bursu aldı.

Prof. Dr. Ali Hortaçsu hakkında hazırlanan filmi izlemek için tıklayın.

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası tanıtım filmini izlemek için tıklayın.

Prof. Dr. Ali Hortaçsu’nun hazırladığı online semineri izlemek için tıklayın.