• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

Jackie Matisse: Uçurtma Zamanı

Arter
15 Aralık 2024’e kadar

Şakir Gökçebağ: Göründüğü Gibi

Arter
10 Kasım 2024’e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar
Haberler

Suna Kıraç’ı Kaybettik

Cumhuriyetimizin değerleriyle yetişmiş, gerek iş gerekse toplumsal hayatta başardıklarıyla Ülkemizin sanayi, eğitim, kültür ve sanat alanlarında gelişmesine önemli katkılar sunmuş olan Suna Kıraç, uzun yıllardan bu yana mücadele ettiği hastalığı nedeniyle 15 Eylül 2020 Salı günü aramızdan ayrıldı. Suna Kıraç, Koç Topluluğu’nda Vehbi Koç Vakfı İcra Komitesi başkanlığının da arasında olduğu birçok liderlik görevi üstlenmiş, Koç Üniversitesi, Koç Okulu ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın kuruluşlarına öncülük etmiş çok kıymetli bir iş insanıydı.

1941 yılında Vehbi Koç ve Sadberk Koç’un Semahat Arsel, Rahmi M. Koç ve Sevgi Gönül’den sonraki dördüncü ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Suna Kıraç, genç yaşlarından itibaren Koç şirketlerinin idari toplantılarına katılarak, farklı bölümlerde stajlar yaparak, topluluğu ve Vehbi Koç’un çalışma tarzını yakından tanıdı. Suna Kıraç aktif iş yaşamının 40 yılını verdiği Koç Holding’in gelişmesi, büyümesi, özellikle de kurumsallaşması ve kalıcılaşması için çabalarını sürdürürken, eğitim, kültür, sanat ve sağlık alanlarında önemli girişimlere de imza attı.

2000 yılından bu yana ALS (amyotrofik lateral skleroz) hastalığıyla mücadele eden Suna Kıraç, 1960 yılından Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’nden ayrıldığı 2010 yılına kadar vizyonu ve liderlik vasıfları ile Koç Topluluğu’na ve Türk sanayisine yön veren en önemli isimlerdendi.

Suna Kıraç’ın hayat hikayesi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.