• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Haberler

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası Prof. Dr. Metin Sitti’nin

Fen, Mühendislik ve Tıp Bilimleri alanlarında argümanları ve teorileri ile yeni ufuklar açan ve Mühendislik alanında dünya çapında ses getiren çalışmalarıyla mikro ve nano biyomedikal robotik teknolojilerine öncü ve üstün katkılarda bulunan Prof. Dr. Metin Sitti, 21 Kasım 2018’de üçüncüsü takdim edilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’na layık görüldü.

Seçici Kurul 
2018 yılı seçici kurulunda, dünyanın en önemli kurumlarından Prof. Dr. Mehmet Toner (Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi), Prof. Dr. Ataç İmamoğlu (Zürih Federal Teknoloji Üniversitesi (ETH), Prof. Dr. Cezmi A. Akdiş (Zürih Üniversitesi), Prof. Dr. Yusuf Leblebici (Lozan Federal Teknoloji Üniversitesi-EPFL, Sabancı Üniversitesi Rektörü) ve Prof. Dr. Umran İnan (Koç Üniversitesi Rektörü) görev yapmıştır.

Prof. Dr. Metin Sitti hakkında
Almanya’daki Max Planck Topluluğu’nun şu anki tek Türk üyesi olan Metin Sitti, bu topluluğun Akıllı Sistemler Enstitüsü’nde 2014 yılının sonbaharından bu yana direktörlük görevini yürütmektedir. Siti’nin araştırmaları, tıbbi mikro-robotlar, doğadan esinlenen minyatür hareketli robotlar ve yeni malzemeler, yumuşak minyatür robotlar, fiziksel akıllılık ve mikro/nano-robotik da dahil olmak üzere, robotik ve akıllı sistemler bünyesindeki çok çeşitli çalışma konularını kapsamaktadır.

Prof. Sitti, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi’nin elektrik-elektronik mühendisliği bölümünde 1992 yılında tamamladıktan sonra yine aynı bölümden yüksek lisans derecesini 1994 yılında almıştır. Doktora araştırmalarını Japonya’da Tokyo Üniversitesi’nin Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde 1999 yılında tamamlamıştır. ABD’de University of California at Berkeley’de doktora sonrası araştırıcı ve öğretim üyesi olarak 1999-2002 yılları arasında çalışmıştır. 2002-2014 yılları arasında yine ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki Robotik Enstitüsü’nde ve Makina Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak araştırmalarına devam etmiştir. 2011-2012 yılları arasında Harvard Üniversitesi, EPFL ve Sorbonne Üniversitesi’nde ziyaretçi profesörlük yapmıştır. Şu an, kısmi zamanlı yan akademik görevler olarak, Koç Üniversitesi’nde Tıp ve Mühendislik fakültelerinde profesör, Carnegie Mellon Üniversitesi’nde seçkin profesör ve Stuttgart Üniversitesi’nde onursal profesör olarak görev yapmaktadır.

Metin Sitti’nin sahibi olduğu çok sayıdaki ödül, burslar ve unvanlar arasında, 1996-1999 yıllarında tüm doktora çalışması sırasında aldığı Japon Milli Eğitim Bakanlığı’nın Monbusho Araştırma Bursu, 1998 ve 2009 yıllarında en prestijli robotik konferanslarından IEEE/RSJ Intelligent Robots and Systems Konferansı’nda En İyi Makale Ödülü, 2002 yılında IEEE Robotics and Automation Konferansı’nda En İyi Video Ödülü, 2004 yılında IEEE Robotics and Biomimetics Konferansı’nda En İyi Biomimetik Makale Ödülü, 2005 yılında mikro/nano-robotik alanındaki üstün araştırma ve eğitim katkılarından dolayı National Science Foundation CAREER Ödülü, 2006-2008 yılları arasında IEEE Robotics and Automation Society Distinguished Lecturer unvanı, 2011 yılında mikro/nano-robotik alanındaki öncü çalışmalarından ötürü SPIE Nanoengineering Pioneer Ödülü, 2012 ve 2013 yıllarında uluslararası World RoboCup Micro-Robotics yarışmasında birincilik ödülü, 2014 yılında IEEE Fellow unvanı ve 2014 yılında IEEE/ASME En İyi Mekatronik Makale Ödülü sayılabilir.

Prof. Dr. Metin Sitti için hazırlanan film için lütfen tıklayınız.

22 Kasım 2018 günü Prof. Dr. Metin Sitti’nin Koç Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği semineri izlemek için lütfen tıklayınız.