• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Haberler

Anadolu Bursiyerleri Programı 7. Yılında!

Koç Üniversitesi’nin üstün başarılı ancak kısıtlı maddi olanaklara sahip olan üniversite adaylarını en iyi eğitim fırsatlarıyla buluşturmak hedefiyle hayata geçirdiği Anadolu Bursiyerleri Programı, 7. yılını dolduruyor.  2011 yılından bu yana 376 öğrenciye ulaşan program, bu yıl 90 yeni öğrencinin hayalini gerçekleştirecek.

Anadolu Bursiyerleri Programı, ilk senesinde Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen başarılı ve ihtiyaç sahibi 14 öğrenciye Koç Üniversitesi’nde tam burslu eğitim görme imkânı sunarak start aldı. Programa katılan yeni bağışçılar ve desteklerini sürdüren mevcut bağışçıların katkılarıyla aradan geçen altı yılda Anadolu Bursiyerlerinin sayısı 376'ya ulaştı. 2017 yılında 31 bursiyer daha üniversitedeki eğitimlerini tamamladılar.

Üniversitede eğitim gören Anadolu Bursiyerinin sayısı çoğaldıkça programa olan talep de giderek artıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin dört bir yanından 3.500’ü aşkın başvuru alındı. Başvuru sayısının her yıl artması ve yüksek seviyelerde seyretmesi ülkemizde eğitimde fırsat eşitliğine ne denli ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. 

Bu yıl 7. yılını dolduran Anadolu Bursiyerleri Programı, Koç Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk girişimi olarak imkânları üstün yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sunmanın yanı sıra bilimin ilerlemesine katkı sağlıyor ve toplumun gelişimine katkıda bulunma misyonu üstleniyor.

Ayrıntılı bilgi almak için tıklayın.