• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Kurucumuz

“Yaptığım ve yapmakta olduğum yardımların ölümümden sonra da Türk toplumuna faydalı olacak şekilde devamı maksadı ile bu vakfı kuruyorum.”

17 Ocak 1969, Vehbi Koç

Vehbi Koç başarılı işadamlığının yanı sıra toplumsal sorunların çözümünde her bireye sorumluluk düştüğüne inanan gerçek bir hayırseverdi.

Vehbi Koç, hayata atıldığı ilk günden itibaren halk arasında muhtaç olanlara hep yardım etti ve bundan büyük mutluluk duydu. İlerleyen yıllarla beraber topluma hizmet verecek sosyal amaçlı tesisler yaptırma yönünde daha çok adım attı.

Eğitimin, ülke kalkınmasında büyük rol oynadığına inanıyor, gençliğin yetişmesine hizmet etmenin bir insanlık ve vatan borcu olduğunu düşünüyordu. Bu inançla okul, kitaplık ve öğrenci yurdu gibi eğitime yönelik projeler gerçekleştirdi.

Vehbi Koç için sağlık konusu da ayrı bir önem taşıyordu. Ona göre sağlık her işin başıydı. Bu bakış açısı Vehbi Koç’u sağlık alanında bağış ve tesisler yapmaya yöneltti. Zamanla hayır işleri nicelik ve nitelik olarak giderek gelişmeye başladı. Sosyal hizmet ve bağışlarını kurumsal hale getirerek kendisinden sonra da sürekliliğini sağlamayı istiyordu.

Vehbi Koç Vakfı, yaşamında gerçekleştirdiği en büyük projelerden biri oldu. 1969 yılında kurulan Vakıf, Vehbi Koç’un attığı sağlam maddi temeller üzerinde onun arzuladığı şekilde serpilerek büyümeye devam ediyor.