• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Bizden Hikayeler

Banu Devrim

Ressam

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1965 doğumluyum. Bazı yıllarım yurtdışında geçti. İlk resim tanışmalarım buradaki atölyelerde oldu. Resim eğitimimi İstanbul Pera Güzel Sanatlar'da aldım. Yurtdışı ve yurtiçinde pek çok karma ve kişisel sergiye, fuarlara, yarışmalara katıldım. İstanbul Ressamlar Derneği, Rekreasyon Derneği yönetim kurulu üyesiyim. Kendi özel atölyemde ve Gölcük Belediyesi Halk Eğitim Merkezi’nde resim dersleri vermekteyim.

Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmanız ve bağlantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Üç sene kadar önce yaşadığım şehir İstanbul’dan Gölcük’e yerleştim. Dilek Perçin’le tanıştım. O sıralar VKV Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı yeni yapılacaktı. Kızım Yasemin Devrim, Flamenco İstanbul Derneği yöneticisi ve dans eğitmeni. Küçük kızım Önay Devrim,Yasemin ve eşi Murtaza Torun dernek olarak Kültür Merkezi’nin ilk açılışını yaptılar. O zaman sevgili Pınar Hanım ve Fulya Hanım ile tanıştık. Bu muhteşem merkeze sadece etkinlikler için değil, onların güzel enerjileri ile dolu sohbetleri için de gitmek alışkanlığım oldu. 

Gelecek planlarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz? 
Gelecek planlarım tabii en çok iki kızımla ilgili. Onlar benim en değerli eserlerim… Sanat tabii ki hep benimle… Öğrenciler yetiştiriyorum, onların başarıları da önemli benim için. Yurtdışı fuarları ve yurtiçi sanat fuarlarını takip etmek çok önemli. Zaman çok hızlı değişiyor ve sanatçılar zamanın dışında kalmamalı diye düşünüyorum, tüm yatırımları kendime yapmaya çalışıyorum, araştırıyorum, araştırıyorum…              

VKV’nın yaşamınızdaki yeri nedir?
VKV Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi, benim oksijenim, paletim ve renklerim… O kadar vazgeçilmez! Gölcük’e geldiğimde en büyük korkum sanattan kopmaktı. Sık sık İstanbul’da sergilere katılmak, sanatı koklamak için zaman yaratıyordum. Fakat bu muhteşem Merkez sayesinde, özlediğim, onsuz yapamadığım her şey ayağımıza geldi. Üstelik öyle büyük kitlelere ulaştı ki! Son derece nezih bir mekânda, sıcacık insanlarla sanat dolu saatler geçirmek muhteşem bir duygu. Bu güzellikler için emeği geçen herkese kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bir de Resim ve Heykel Müzesi olsa diye kendimce dileklerde bulunuyorum.

Ağustos 2013