• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Bizden Hikayeler

Emine Türkmen

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Üyesi

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1963 Balıkesir doğumluyum. 1984’te İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu’nda lisans eğitimimi tamamladım. 1984-1989 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde koroner ve kalp-damar cerrahisi yoğun bakım hemşiresi olarak çalıştım. 1987 yılında yüksek lisans,1997 yılında doktora eğitimimi tamamladım. 1995-2004 yılları arasında VKV Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi (SANERC)’nde eğitim ve araştırma hemşiresi olarak görev aldım. 2004-2009 yılları arasında SANERC müdürü olarak çalıştım. Halen Koç üniversitesi HYO’nda öğretim üyesi olarak görevimi sürdürüyorum.

Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmanız ve bağlantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmam 1991 yılında gerçekleşti. Türkiye’de hemşireler için ilk olarak Vehbi Koç Vakfı tarafındandüzenlenen mezuniyet sonrası kurslardan biri olan “Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu”na katıldım. Bu kurs, benim hayatımda önemli bir dönüm noktası oldu. Kursta sağladığım başarı neticesinde, Vehbi Koç Vakfı bursuyla 1993 yılında üç aylık süre ile Texas-Methodist Hastanesi’nde yoğun bakım hemşireliği eğitimi aldım. Orada birlikte çalıştığım hemşireleri model alarak bilgi ve deneyimlerimi çalıştığım kurumda öğrencilerime aktarmaya çalıştım.

Vehbi Koç Vakfı, SANERC ve Hemşirelik Yüksekokulu… Yaklaşık 28 yıllık mesleki hayatımın 20 yılı burada geçmiş durumda. Burası benim mesleki olarak büyüdüğüm, geliştiğim ve olgunlaştığım yer.  Benim burada var olma nedenim, mezun hemşirelere ya da öğrenci hemşirelere öğretmek, mesleki uygulamalarımızı geliştirmek üzere araştırmalar yapmak… Burada öğretmek, öğrenmek ve araştırmak için kaynaklar sınırsız, sanırım işin en keyifli ve motive edici tarafı da bu.

Gelecek planlarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?
Gelecekte Türk hemşirelerini, batılı ülkelerdeki meslektaşlarımız gibi mesleki olarak bilgili, becerili, otonomi sahibi ve ekonomik olarak da refah içinde görmek istiyorum. Bu bağlamda Sayın Semahat Arsel ve Vehbi Koç Vakfı’nın şimdiye kadar hemşirelik mesleği ve hemşireler adına yaptığı tüm faaliyetleri ve özellikle de hemşirelerin yaptığı araştırmalara sağlanan desteği çok değerli buluyorum Kendim için hayal ettiğim şey gelecekte hemşirelik ve sağlık politikalarını belirleyici araştırmaların (çok merkezli ve multidisipliner) içinde yer almak…

Şubat 2013