• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Bizden Hikayeler

Işıl Işık

Okutman/Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu
Eğitimci/SANERC

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1979 Kayseri doğumluyum. Hemşirelik lisans eğitimimi Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda tamamladıktan sonra aynı üniversitede Psikiyatri Hemşireliği alanında yüksek lisans eğitimime başladım. 2002-2004 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nda araştırma görevlisi olarak çalıştım. 2005 yılında ise Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Psikiyatri Hemşireliği doktora programına başladım.

Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmanız ve bağlantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Vehbi Koç Vakfı ile tanışmam aslında lisans eğitimim sırasında oldu. O yıllarda hemşirelik alanında Türkçe basılmış kaynak kitap bulmak çok güçtü ve biz hemşirelik öğrencileri olarak Vehbi Koç Vakfı tarafından bastırılan Psikiyatri Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği gibi el kitaplarından referans kitap olarak çok faydalanmıştık. Hemşirelik eğitiminde mükemmelin hedeflendiği bir kurumda çalışan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki çalışanların ihtiyaçlarının belirlenmesi ve desteklenmesi konularında da oldukça hassas davranılmakta ve çalışanlara birçok imkan sunulmaktadır.

Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı olarak 2010 yılında Türkiye’de hemşirelik eğitimi veren tüm üniversitelerde okuyan öğrencilerin mezuniyete hazır olma durumlarını ve bu hazır oluşluklarını etkileyen faktörleri araştırdığımız bir projede “Vehbi Koç Vakfı Hemşirelik Destek Fonu”ndan destek aldık. Bunun gibi hemşirelik alanına katkıda bulunacak araştırma projelerine verilen desteğin ülkemizdeki hemşirelik hizmetlerinin gelişimi adına son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Birçok klinisyen ve akademisyen hemşire bu proje desteğinden faydalanmaktadır.

Gelecek planlarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?
Ben kanser hastalarının psikososyal gereksinimlerinin karşılanması konusunda ülkemizde büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda bundan sonraki çalışmalarımı psikoonkoloji alanında araştırmalar yapmak ve araştırma sonuçları doğrultusunda verilen hemşirelik uygulamalarında bahsettiğim eksikliğin tamamlanmasına katkıda bulunmak istiyorum. Elbette çalıştığım kurumun araştırmalarıma verdiği desteğin devamı ve Vehbi Koç Vakfı’nın proje destekleri amacıma ulaşmama büyük oranda yardımcı olacaktır.

Şubat 2013