• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Haberler

ANAMED Konuşmaları’nda Bu Ay

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), topluluğunun bir parçası olan kişilere ve çalışmalarına yer verdiği ANAMED Konuşmaları adlı yeni bir etkinliği hayata geçirdi. Her ay bir konuşma olmak üzere gerçekleşecek konuşma serisi, 22 Nisan’da “Sefarad Güzergahları: Arşivler, Nesneler ve ABD’de Osmanlı Yahudilerinin Tarihi” başlığıyla bir kitap sohbeti olarak devam ediyor, etkinliğin konukları ise kitabı derleyen Oscar Aguirre-Mandujano ve Kerem Tınaz. Osmanlı Sefarad Yahudilerinin 20. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’ndan Seattle’a getirdikleri çok sayıdaki aile yadigârı, arşiv belgesi ve hatıra nesnelerinden yola çıkarak biraraya getirilen kitap, nesnelerin toplandığı Washington Üniversitesi Sefarad Araştırmaları Koleksiyonu ile bu koleksiyonun oluşum sürecini hareket noktası olarak alıyor. Bir yandan bu kişisel nesnelerin Osmanlı İmparatorluğu’ndan Amerika Birleşik Devletleri’ne göç sürecini nasıl kavramsallaştırdığına yardımcı olduğunu tartışırken, diğer yandan Sefarad geçmişine dair çalışmalarda özel koleksiyonların rolü ve olası katkıları üzerine okuru düşündürtmeyi amaçlıyor. Koç Üniversitesi Yayınları’ndan (KÜY) çıkacak olan kitap Nisan ayı içerisinde raflardaki yerini alacak. Kitabın hikayesinden amaçlarına, içeriğinden okur kitlesine ve olası yansımalarından katkıda bulunmak istediği literatüre dair birçok konunun ele alınacağı sohbette Akın Sefer moderatörlük yapacak. Kitap sohbeti çevrimiçi ve Türkçe olarak gerçekleşecek.

ANAMED Konuşmaları’nda gelecek program
27 Mayıs 2021: “Yusuf Bey: On Dokuzuncu yüzyıl Sonunda Pera’nın Yüklü Portreleri”  (K. Mehmet Kentel, Ebru Esra Satıcı, Özge Ertem)

17 Haziran 2021: The First Capital of the Ottoman Empire: The Religious, Architectural, and Social History of Bursa” (Suna Çağatay)

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.