• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Haberler

VKV Faaliyet Raporu: ‘Görevimiz hiç bitmeyecek!’

Vehbi Koç Vakfı’nın yıllık olarak hazırladığı faaliyet raporu VKV’nin dokuzuncusu yayımlandı. Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ve Genel Müdür Cihan Özsönmez’in önsözüyle sunulan raporda; vakıf ve kurumlarının 2020’de eğitim, sağlık, kültür ve sivil toplum alanlarında gerçekleştirdiği çalışma ve projeler, röportajlarla zenginleştirilerek anlatılıyor.

Raporu “Biz ‘Üstümüze Vazife’ dedikçe, görevimiz hiç bitmeyecek, hep birlikte iyileşeceğiz!” diyerek sunan Semahat Arsel ve Cihan Özsönmez, önsözlerinde koşullar ne olursa olsun, Vehbi Koç Vakfı’nın değişime önderlik etmeye; geçmişten aldığı güçle toplumsal gelişime ve geleceğe ışık tutmaya devam edeceğini bildiriyor. Raporda pandeminin damgasını vurduğu 2020 yılında Vehbi Koç Vakfı ve kurumlarının gerçekleştirdiği aktivitelerin yanı sıra, pandemi odağında yapılan röportajlarla tüm süreç ve etkileri anlatılıyor.

Koç Üniversitesi Rektörü Umran S. İnan ve Koç Okulu Genel Müdürü Murat Günel ile gerçekleştirilen röportajda pandemi günlerinde eğitim, karşılaşılan zorluklar ve değerlendirilebilecek fırsatlar konuşuluyor. Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları CEO’su Erhan Bulutcu, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Şükrü Dilege ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Ayişe Karadağ ile düzenlenen “Pandemı̇ Günlerinde Sağlık: Eşi Benzeri Olmayan Zamanlar” başlıklı röportaj ile birlikte, Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi, Meşher Direktörü Bahattin Öztuncay, Arter Kurucu Direktörü Melih Fereli ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Direktörü Christopher H. Roosevelt’in konuk olduğu “Pandemi̇ Günlerinde Kültür ve Sanat: Dijital Dönüşüm ve Ötesi̇” röportajı da Vakıf ve kurumlarının 2020 yılındaki aktivitelerine ışık tutuyor. 1997-2020 yılları arasında Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü olarak görev yapan Erdal Yıldırım’la gerçekleştirilen röportaj ise, Türkiye’de Sivil Toplum ve Vehbi Koç Vakfı konusuna odaklanıyor.