• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Bizden Hikayeler

Ege Partal

VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi / Öğrenci

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
VKV Koç Özel İlkokulu, Ortaokulu ve Lisesi 7 gün yatılı 11. sınıf IB öğrencisiyim.

Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmanız ve bağlantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
VKV Koç Özel Lisesi'ne 2009 yılında SBS sınavı sonucunda burs alarak hazırlık sınıfından giriş yaptım. Bu benim VKV ile ilk tanışmamdı. VKV geride bıraktığım 4 yıllık VKV Koç Özel Lisesi eğitimimde gerek şahsen bana sağladığı bursla, gerek okul üzerindeki etkileriyle, gerekse dâhil olduğum projelere ve aktivitelere destekleriyle bana yardımcı oldu.

Gelecek planlarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz? 
Orta vadede üniversite eğitimimi Amerika'da sürdürmek istiyorum. Ekonomi/finans okumak istiyorum. Uzun vadede ise hedefim ise Türkiye'nin genel gelişimine ve kalkınmasına sağlayabileceğim kadar katkı sağlamak.

VKV’nın yaşamınızdaki yeri nedir?
7 gün yatılı olmam sebebiyle okulla bütünleşmiş durumdayım. Okulda geçirdiğim zaman süresince Vehbi Koç Vakfı’nın icraatlarını gözlemliyorum. Okulun gerçekleştirdiği projelerle sadece akademik olarak değil, öğrencilerin ve kampüs sakinlerinin hayatları üzerindeki olumlu etkilerini de fark edebiliyorum. Vehbi Koç Vakfı, benim bu kampüsün bir parçası olabilmemi sağlayan bursu sağlamakla yetinmiyor, buradaki hayat standardımı geliştirebilmek için de imkânlarını seferber ediyor.

Okulunuzla ilgili ne söylemek istersiniz?
Okulumuzla ilgili bir şey söylenecekse şuan Türkiye'de 1 numara olduğudur. VKV Koç Özel Lisesi'nin biz öğrencilere sunduğu imkânlar Türkiye'nin başka bir okulundaki öğrencilere hiçbir şekilde sunulmuyor. Okulumuz, belki basmakalıp bir ifade olacak ama çok yönlü bireyler yetiştiriyor. VKV Koç Özel Lisesi'nden çıkan bir öğrenci topluma bir birey olarak katılıyor, kendi fikrini üretebiliyor, kendisi ve etrafındakiler için düşünebiliyor. Geçirdiğim dört yılda okulumun sağladığı olanaklar beni karakter olarak çok iyi işledi. Bu her öğrenciye sunulamayan bir şans. 

Ağustos 2013