• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Kendi Gölgesinde

Arter
7 Nisan 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Bizden Hikayeler

Teycan Yıldırım

Meslek Lisesi Öğrencisi, VKV Stajyeri

1995 İstanbul doğumluyum. Hayatımı İstanbul’da geçirmeye devam ediyorum. Şuan meslek lisesinde eğitim görüyorum aynı zamanda da Vehbi Koç Vakfı’nda staj yapmaktayım. Bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Hedeflerim doğrultusunda kendime bir yol çiziyorum.

Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmanız ve bağlantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Vehbi Koç Vakfı ile tanışmam 9. sınıftayken başladı. Okulumuzda Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında mülakatlar yapılmaktaydı. Daha önceden bu mülakatlara katılmak gibi bir niyetim yoktu, daha sonra sınıf arkadaşımın katıldığını öğrendim. Arkadaşım bu projenin ne olduğunu anlattı ve ben de aileme danışarak başvurmaya karar verdim, daha sonra mülakatlara katılmaya hak kazandığımı öğrendim ve Vehbi Koç Vakfı ile ilişkilerim başladı. Mülakatlarda öğrendiğim bir bilgiyle daha da heyecanlandım: Bir Koç Grubu şirketinde staj yapabilecektim! Bu yüzden daha da hırslandım ve derslerimdeki başarılarımı arttırdım. Şuan bulunduğum durumdan çok memnunum. Vehbi Koç Vakfı muhasebe bölümünde stajımı yapmaktayım. Olayların tam içinde olduğumu hissediyorum. Birlikte çalıştığım kişilerin de destekleriyle hayatıma çok şey kattığımı ve kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.

Gelecek planlarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?
Öncelikle iyi bir üniversite kazanmak, istediğim bir bölüm yani uluslararası ticaret eğitimi almak, daha sonra kendimi bu alanda geliştirmek, işimde başarılı olmak ve kişilere yardımcı olabilecek faaliyetlerde bulunmak gelecekten beklediklerim arasındadır.

VKV’nin yaşamınızdaki yeri nedir?
Vehbi Koç Vakfı ile tanışmam yaşamımdaki olumlu gelişmelerden biridir. Stajımı burada görmem sebebiyle hayatımın birçok ilkini VKV sayesinde yaşadığımı düşünüyorum. Başka bir yerde staj yapıyor olsaydım burada öğrendiklerimi öğrenemeyeceğimi düşünüyorum. Umarım ileride de VKV ile olan bağlantım hiç kesilmez. Vehbi Koç Vakfı’na ve “Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi“ çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Mayıs 2013