• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Bizden Hikayeler

Kübra Varlı

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Öğrencisi

Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu 4. sınıf öğrencisiyim, burada burssuz olarak okuyorum. İstanbul Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum.

Vehbi Koç Vakfı ile ilk tanışmanız ve bağlantınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Vehbi Koç Vakfı ile tanışmam bir üniversitede düzenlenen tanıtım günlerinde gerçekleşti. Prof. Dr Anahit Coşkun bana hemşirelikten ve çalışma olanaklarından bahsetmişti. Hemşirelik okuyacaksam eğer bunun yeri Vehbi Koç Vakfı olmalıydı, tercihimi de bu şekilde yaptım. Bizler Koç Üniversitesi’nde sadece teoriye dayalı bir eğitim almıyoruz aynı zamanda beceri laboratuarlarında her şeyi daha kliniğe çıkmadan mankenlerimiz üzerinde uyguluyoruz. Yoğun bakım gibi özel alanlar için ise son teknoloji ile donatılmış simülasyon odamız mevcut, öğrenimi sadece teorik olarak değil, uygulamalı ve görsel olarak yapmak bilgilerin kalıcılığında çok etkili oluyor.  Birçok öğrencinin hayalini kurduğu imkânlara sahibiz. Bunlardan bir diğeri ise klinikte her beş öğrencinin bir klinik eğitimci ile çalışma fırsatı bulup, istediği zaman birebir danışmanlık alabilmesidir. Sağlık bilimlerine dair her türlü güncel bilgiye kütüphanemiz aracılığı ile ulaşabilmek araştırmalarımızda büyük kolaylık sağlayıp bizi güncel makaleleri takip etme konusunda teşvik etmektedir. Biz Koç Üniversitesi öğrencileri olarak şimdiden fark yaratmaya başladık, buradan mezun olduğumuz andan itibaren de bu farkın beraber çalışacağımız herkes tarafından fark edileceğine inanıyorum.

Gelecek planlarınızdan ve hedeflerinizden bahsedebilir misiniz? 
Mezun olduktan sonra öncelikli tercihim Amerikan Hastanesi bebek odasında çalışmaya başlayıp, yüksek lisansımı da yeni doğan hemşireliği üzerine yapmak. Daha sonraki hedeflerime gelecek olursak eğer iyi bir lider hemşire olup, sorumlu hemşire olmayı istiyorum.

VKV’nin sizin yaşamınızdaki yeri nedir?
Vehbi Koç Vakfı'nın yaşamımdaki yeri oldukça büyük çünkü şu anda sadece öğrenimimi gerçekleştirdiğim yer değil aynı zamanda öğrenci yurdunda kalmam nedeniyle diğer tüm vaktimi de geçirdiğim yer. Kendimi bu kurum sınırları içerisinde güvende ve huzurlu hissediyorum. Gelecekte de Vehbi Koç Vakfı'nın akademik kariyerimi destekleyecek ve bu yönde bana olanak sağlayacak olduğunu bilmem, Vehbi Koç Vakfı’nın hayatımın tam olarak merkezinde olmaya devam edeceğini gösteriyor. 

Şubat 2013