• Türkiye’nin geleceği, gençlerimiz için
  • Sağlıklı bir toplum için
  • Bilim, kültür ve sanatın hizmetinde
  • Eğitimde fırsat eşitliği için
  • Toplumsal dayanışmaya destek

AJANDA

GLOSSOLALA

Arter
4 Ağustos 2024'e kadar

Farz Et Ki Sen Yoksun

Arter
29 Aralık 2024'e kadar

Büyümüş de Küçülmüş

Sadberk Hanım Müzesi
30 Haziran 2024'e kadar

Mâzîden Âtîye Zarâfet

Abdülmecid Efendi Köşkü
29 Ekim 2024'e kadar

Kendi Gölgesinde

Arter
7 Nisan 2024'e kadar

Göz alabildiğine İstanbul

Meşher
20 Eylül 2023-26 Mayıs 2024
Haberler

Burs Başvurularına Özel Portal!

Vehbi Koç Vakfı, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak hedefiyle, 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla gençleri desteklemeye devam ediyor. 2014-2015 eğitim yılı burs başvuruları, www.vkv.org.tr’den online olarak alınacak. Üniversitelere tahsis edilen lisans bursları için başvurular 1-24 Ekim tarihleri arasında, Koç Topluluğu çalışanlarının üniversite ve meslek lisesinde okuyan başarılı çocuklarına verilen burslar için başvurular ise 1-31 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Ayrıntılı bilgi için Başvuru Kılavuzu'nu inceleyiniz:

BAŞVURU KILAVUZU

MEVCUT VEHBİ KOÇ VAKFI BURSİYERLERİNİN DİKKATİNE!

Bilgi Güncellemeleri: Vehbi Koç Vakfı bursları bu yıldan itibaren yeni portal / online sistem üzerinden yürütülecektir. Her yıl sizlere gönderilen bilgi takip formları artık gönderilmeyecek yerine SMS ile size bildirdiğimiz kullanıcı adı ve şifrenizle www.vkv.org.tr  adresimizdeki  “Burs Başvuruları” bölümünden “Üye girişi” kısmına girerek tüm bilgilerinizi güncellemeniz gerekmektedir.

Bilgi Güncelleme Süreci Nasıl Olacak?

  1. Size gelen SMS’de yer alan kullanıcı adı ve şifrenizle Burs portalımızın Bilgi Güncelleme kısmından giriş yapın. (SMS gelmediyse lütfen bizimle irtibata geçiniz).
  2. Güvenliğiniz için geçici şifrenizi değiştirmenizi belirten uyarı ekrana gelir yeni şifre oluşturun ve e-postanız sistemde kayıtlı ise lütfen kontrol edin.
  3. Ekrana gelen bilgilerinizi adım adım güncelleyin ve kaydedin. Bu işlemi tamamladıktan sonra e- postanıza bilgi güncelleme formunuz gelecektir.
  4. Formun çıktısını alın. Formun ekinde istenilen tüm belgeleri hazırlayın ve okul/firma sorumlunuza teslim* edin. Son bilgi güncelleme ve evrak teslim tarihi 30 Eylül 2014  

 *Evrak Teslim Süreci

  • Koç Topluluğu çalışan çocuklarına verilen burstan faydalanıyorsanız evrakları firma insan kaynakları departmanına teslim etmeniz,
  • Üniversite, meslek lisesi bursiyerimiz iseniz evrakları okulunuzun burs ofisine teslim etmeniz,
  • Koç İlköğretim Okullarından mezun ve başarı bursu alıyorsanız formunuzu okulunuza onaylattıktan sonra Vehbi Koç Vakfı’na göndermeniz gerekmektedir.

Burs Ödemeleri

Bilgi güncellemeleri sonrası bursu 2014/2015 döneminde de devam etmesi kesinleşen öğrencilerin toplamda 10 ay olmak üzere; İlk 3 aylık bursları Aralık ayında, sonraki 4 aylık bursları Şubat ayında ve son 3 aylık bursları ise Mayıs ayında hesaplarına yatırılır.

Ödemeler gerçekleştikten sonra öğrenciye SMS ile bilgi verilir.

 

Yeni BURS BAŞVURUSU YAPACAKLARIN DİKKATİNE!

Başvurular: VKV burslarına başvuru yapmak isteyen öğrencilerin www.vkv.org.tr adresindeki “Burs Başvuruları” bölümünden “Kayıt ol” kısmına giriş yaparak bilgilerini doldurmaları gerekmektedir. Yeni burs başvuruları için son başvuru tarihi 24 Ekim 2014’tür.

Burs Başvuru Süreci Nasıl Olacak?

  • “Burs Başvuruları” bölümüne girip açılan sayfadan “Kayıt ol” linkine tıklayarak hesabınızı oluşturun.
  • Belirttiğiniz e-posta adresinize doğrulama maili gelir. Bu linke tıklayarak hesabınızı kayıt ettirin ve burs başvurunuzu adım adım oluşturmaya başlayın.
  • E-postanıza başvuru formunuz gönderilir.

Tüm başvurular sisteme girilen bilgilere göre değerlendirildiğinden, beyan edilen tüm bilgilerin belgelendirebiliyor olması gerekmektedir.

  • Başvurunuz okulunuz veya firma sorumlunuzun sistem ekranına düşer.
  • Okul veya firma sorumlunuz tarafından verilecek onay sonrasında e-posta adresinize bilgilendirme maili gelir.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizle portal’a giriş yaparak burs başvuru sürecinizi kendiniz de takip edebilirsiniz.
  • Üniversiteden başvuru yapanlar için; Burs mülakatına girmeye hak kazananlara üniversite tarafından ve e-postanıza gönderilen mesaj ile bilgilendirme yapılır.
  • Mülakata girmeye hak kazandıysanız mailinize gelen formun çıktısını ve ek belgelerinizi okula teslim etmeniz gerekmektedir. Mülakat için okulunuzdan bilgi alabilirsiniz.
  • Anne veya babanız Koç Topluluğu firmasında çalışıyorsa başvuru sonuçlarını firma insan kaynakları yetkililerinden ve mail adresinize gönderilecek e-posta ile öğrenebilirsiniz.
  • Burs almaya hak kazandıysanız başvuru formunuzu ve tüm ek belgelerinizi okul/ firmaya eksiksiz ve onaylı olarak teslim etmeniz gerekmektedir. 

Burs Ödemeleri

Toplam da 10 ay olmak üzere; ilk 7 aylık burs ödemeleri Şubat ayında, son 3 aylık burs ödemeleri Mayıs ayında yapılır.

Ödemeler gerçekleştikten sonra öğrenciye SMS ile bilgi verilir.